Защо имаме сънища

sonando

Светът на сънищата винаги е предизвиквал очарование. Защо сънуваме? Дали всеки сънува? Защо не мога да си спомня съня си? Това са някои от въпросите, които си задаваме и които ще решим днес.

Защо имаме сънища?

Този въпрос остава голяма загадка. Има много теории за това, защо имаме сънища: някои учени вярват, че сънуването няма никаква цел сама по себе си, че е само "продукт" на неща, които се случват в нашия мозък, докато спим. Други експерти смятат, че в нашите сънища има първични инстинкти.

Съществуват и други теории, които твърдят, че спането:

-Това е начин за обработка на паметта и напредването. Спомените преминават от краткотрайната памет в дългосрочната памет. С това можем да изчистим мозъка на новите знания и да започнем новия ден, готови да научим повече.

- Това е начин да поддържаме емоционалния си баланс. Перфектен за когато имаме сложни ситуации, сложни емоции, лоши преживявания ...

- Това е състояние на съзнание, което обединява миналото, настоящето и бъдещето. Ние обработваме информация от миналото и настоящето и се подготвяме за нова информация за бъдещето.

- Това е състояние, в което мозъкът е подготвен за новите заплахи и предизвикателства на следващия ден.

Както виждате, няма нито един отговор на това защо сънуваме.

Най-продавани

vazglavnica-tempur-original3
204,00 лв
Размер:
vazglavnica-tempur-original3
204,00 лв
Размер:
vazglavnica-fresh6
21,00 лв
Размер:
plain-new
159,00 лв
Размер:

Магазини

Петрич

ул. Кап. Никола Парапанов 16

тел. 0890500202

 

Сандански

ул. Първи Май 40

тел. 0887500202

Top